Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Devolaje z
serem i
pieczarkamiPaszteciki z
kapustą i ... »Nie ma to jak Zupa grochowa rozgrzewająca syta pachnąca wędzonkąWystarczy , że masz kości wędzone i już pyszny zapach unosi się w kuchni podczas gotowania.kość wędzona 400 gram
marchew 3 szt
groch 200 gram połówki
ziele angielskie 3 szt Kamis
liść laurowy 3 szt Kamis
pieprz w ziarnkach 5 szt
groch 200 gram Kamis
ziemniaki 8 szt
majeranek na samym końcu dodajemy 1 łyżkajarzynka do smakuKości wędzone przepołowić na połowę . Wlać do garnka ok 2,5-3 litry
wody, dodać
ziele angielskie,
listek laurowy,
marchewkę, i
groch nie zapomnij cie o jarzynce . Gotować z 40 minut . Dodać
ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować jeszcze około 15 minut, dołożyć pokrojoną
marchewkę. Zupę doprawić
solą,
pieprzem i koniecznie
majerankiem. Zupa stygnąc
zrobi się nieco gęsta.
poniedziałek, 08 kwietnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter