ßßß Cookit - przepis na Grchówka na kościach wędzonych

Grchówka na kościach wędzonych

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Devolaje z serem i pieczarkami
Paszteciki z kapustą i ... »
Nie ma to jak Zupa grochowa rozgrzewająca syta pachnąca wędzonką
Wystarczy , że masz kości wędzone i już pyszny zapach unosi się w kuchni podczas gotowania.
kość wędzona 400 gram
marchew 3 szt
groch 200 gram połówki
ziele angielskie 3 szt Kamis
liść laurowy 3 szt Kamis
pieprz w ziarnkach 5 szt groch 200 gram Kamis
ziemniaki 8 szt
majeranek na samym końcu dodajemy 1 łyżka
jarzynka do smaku
Kości wędzone przepołowić na połowę . Wlać do garnka ok 2,5-3 litry wody, dodać ziele angielskie, listek laurowy, marchewkę, i groch nie zapomnij cie o jarzynce . Gotować z 40 minut . Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować jeszcze około 15 minut, dołożyć pokrojoną marchewkę. Zupę doprawić solą, pieprzem i koniecznie majerankiem. Zupa stygnąc zrobi się nieco gęsta.
poniedziałek, 08 kwietnia 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/04/Grchowka-na-kosciach-wedzonych.html