Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne ciasto PleśniakZupa z dyni »GrochowaD zisiaj na pierwsze danie obowiązkowa zupa i to grochowa na wędzonych kościachSKŁADNIKI:
ziemniaki 5 sztuk
marchew 3 sztuki
groch łuskany polówki 200 gram
ziele angielskie 2 sztuki
liść laurowy 2 sztukirosołek drobiowy
Winiar 2 kostkikości wędzone 300 gram
woda 4 litry1- Do garnka wlewamy
wodę 4 litry 2- Obieramy
ziemniaki i kroimy w kostkę 3-
Marchew obieramy i kroimy w kostkę 4-
Ziemniaki i
marchew wkładamy do garnka 5 - dodajemy 2 rosołki drobiowe oraz
ziele angielskie i
liść laurowy i gotujemy na małym ogniu 6- Dodajemy
groch umyty i gotujemy razem 7- Wkładamy kości wędzone od
schabu i gotujemy wszystko razem aż
groch będzie miękki jak się rozgotuje to mamy super żółciutką zupę
czwartek, 01 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter