Wykonanie
Kawałek świeżych
żeberek i kawałek
wędzonego boczkuzalałam zimną
wodą,zagotowałam. Dodałamdwie
marchewki,pół
pietruszki, kawałek
selera i białą część
pora.Włożyłam też
przyprawy:
ziele angielskie,
liść laurowy,płaską łyżeczkę
morskiej soli i kilka ziaren
czarnego pieprzu.Gdy
mięso zaczynało robić sięmiękkie, dodałam szklankęłuskanego
grochu, uprzednio opłukanego pod bieżącą
wodą.Po kilkunastu minutach wyjęłamwarzywa i
mięso, wszystko pokroiłam w kostkę.Następnie dodałam kilka pokrojonych również w kostkę
ziemniaków.Gotowałam na małym ogniu.Jarzyny i
mięso włożyłam ponownie do zupy,gdy
ziemniaki i
groch były miękkie.Doprawiłam
majerankiem.Na talerze wlewałam zupę, dokładałam około 2-3 łyżek
kiszonej kapusty,dekorowałam
natką pietruszki.Smacznego :)