ßßß Cookit - przepis na pierogi z kapustą kiszoną, grzybami i mięsem

pierogi z kapustą kiszoną, grzybami i mięsem

nazwa

Wykonanie

Pierogi chyba wszyscy lubią dziś chciałabym zaprosić Was na pierogi. Trochę wymagają czasu ale zapewniam Was warto poświęcić trochę czasu by później się delektować pierogami
Składniki
2 szklanki mąki
1 jajko
szczypta soli Kamis
1 1/2 szklanki letniej wody
farsz
60 dag mięsa wołowego i wieprzowego
30 dag kapusty kiszonej
pieprz Kamis
sól Kamis
wykonanie
Do mąki i jajka dodać wodę i szczyptę soli wyrobić ciasto. Cienko rozwałkować i wycinać kółka na każdym ułożyć łyżeczką farsz zlepić brzegi. Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać ze skwarkami lub odsmażone. :)
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/05/pierogi-z-kapusta-kiszona-grzybami-i.html