ßßß
Cookit - przepis na pomidory po włosku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
pomidory po włosku
Składniki
Pomidor
Czerwona cebula
Oliwki
Chili
Ser mozarella
Oliwa z oliwek
Pieprz
Sól
Zioła prowansalskie
Zioła
Bazylia
Oregano
Wykonanie
Pomidory
z
mozzarellą
to przystawka znana i wydawać by się mogło, że trochę oklepana. My ją uwielbiamy, zwłaszcza kiedy robię ją ze swojskich słodkich
pomidorów
. Dodaję do niej
oliwki
z
chilli
, które są dość słone i pikantne przez co podkreślają smak. Takie
pomidory
podaję z
chlebkiem
natartym
masłem
z
czosnkiem
i upieczonym w piekarniku. Do tego kieliszek dobrego
wina
i lekka kolacja gotowa.Składniki:2 duże
pomidory
kilka małych żółtych
pomidorków
czerwona cebula
oliwki
z
chilli
2 duże kulki
mozzarelli
3-4 łyżki
oliwy z oliwek
świeżo zmielony
pieprz
gruboziarnisty
sól
łyżeczka
ziół prowansalskich
świeże
zioła
-
bazylia
i
oregano
Pomidory
pokroić w grube plastry, żółte
pomidorki
i
oliwki
pokroić na połówki.
Mozzarellę
odsączyć i pokroić na plasterki.
Cebulę
pokroić w piórka.
Oliwę
wymieszać z
ziołami
,
solą
i
pieprzem
. Na półmisku układać na zmianę
pomidory
i
ser
. Na wierzchu poukładać resztę dodatków. Polać
oliwą
i posypać świeżymi
ziołami
.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/10/pomidory-po-wosku.html
Przepisy powiązane
"PIZZA" NA FRANCUSKIM CIEŚCIE
Pomidory odsączamy na sitku.
Penne z tuńczykiem w pomidorach
Zapiekanka na śródziemnomorską nutę
Włoska kanapka na gorąco
Składniki powiązane (0)