Składniki:- 50dag oczyszczonej i obranej dyni- 70dag wieprzowiny gulaszowej- 30dag pieczarek- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- 1 czerwona papryka- 2 łyżeczki słodkiej papryki- ok. 2 szklanki bulionu- 1 łyżka ziół prowansalskich- sól i pieprz- olej do smażeniaSposób przygotowania:1. Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na oleju. Następnie przekładamy je do garnka, podlewamy bulionem i gotujemy do miękkości, ok. 1 godz.2. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojone pieczarki i paprykę, następnie przekładamy do miękkiego mięsa. Na tej samej patelni podsmażamy dynię pokrojoną w kostkę i również wrzucamy do mięsa.3. Gulasz przyprawiamy słodką papryką, ziołami oraz solą i pieprzem do smaku, gotujemy aż wszystkie składniki będą wystarczająco miękkie. Gdyby sos był zbyt rzadki można zagęścić go łyżką mąki z zimną wodą. Najlepiej smakuje podany z kaszą.