Wykonanie
Roladki ze
schabu ze
szpinakiem i
fetą to urocze
mięsne zawijaski z zielonym farszem. Smakują wybornie na ciepło i na zimno w formie
wędliny. Myślę, że idealnie nadają się na wielkanocny stół. Tutaj znajdziecie spis przepisów na Wielkanoc .inspiracja
1 kg
schabusól,
pieprz,
płatki chilli300 g
mrożonego szpinaku2 łyżki
oleju3 ząbki
czosnkuser typu
fetasól,
pieprz, szczypta
gałki muszkatołowejSchab rozkroić na płaski płat (albo poprosić o taki w sklepie), który rozbić lekko tłuczkiem - powinien być troszkę grubszy niż na kotlety.
Szpinak rozmrozić - wrzucić na rozgrzaną patelnię z
olejem, dodać przeciśnięte przez praski
czosnku i smażyć przez kilka minut.Farsz zostawić do ostudzenia.Oprószyć
mięso z dwóch stron
solą,
pieprzem i
płatkami chilli.Płat
schabu wysmarować
szpinakiem, na to rozkruszyć trochę
sera fety i ciasno zawijać w roladkę - końcówki
mięsa spiąć wykałaczkami aby się rulon nie rozpadł, można też powbijać wykałaczki przez środek.Piec przez godzinę w temp. 180 st.C. w naczyniu żaroodpornym.Roladki ze
schabu ze
szpinakiem doskonale smakują na ciepło, ale też na zimno w formie
wędliny.Świetnie smakują z dodatkiem
chrzanu - ja podałam z Przysmakiem
chrzanowym z Ekologia
spod strzechy.