Bardzo lubię klasyczną wersję grzanek, czyli bruschettę z pomidorami i mozzarellą . Tym razem postanowiłam przyrządzić włoskie grzanki na francuski sposób. Lidl wysłał mi upominek z serami i wędlinami, które postanowiłam wykorzystać z dodatkiem konfitury mandarynkowej do serów.bagietka z ciemnego pieczywaoliwaser le fromage doux (miękki dojrzewający)garść rukolipół gruszkisalami wieprzowe z orzechami włoskimiBagietkę pokroić na kromki, skropić oliwą i wyłożyć na rozgrzaną patelnię lub ułożyć w piekarniku.Po odwróceniu grzanek na drugą stronę nałożyć po plasterku sera, trzymać w cieple jeszcze chwilę aż ser zacznie się topić.Na grzanki wyłożyć rukolę, plasterki gruszek i plasterek salami.W przepisie wykorzystałam włoską konfituręmandarynkową z dodatkiem chrzanu do serów ze sklepu internetowego smakipoludnia24.pl, z którym podjęłam współpracę. Konfitura jest bardzo słodka, mocno wyczuwa się skórkę mandarynki, z dodatkiem chrzanu, który dodaję delikatnej pikantności.