środa, 9 Wrzesień 2015, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »Grzanki z gruszką i serem pleśniowymPyszne kanapeczki na dwa ugryzienia. Połączenie delikatnej, słodkiej gruszki i wyrazistego w smaku sera z niebieską pleśnią. Fajnie pasują na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi – ładnie prezentują się na stole i wszystkim (no może prawie wszystkim) smakująskładniki:duuuża bagietka2 gruszkitrójkącik sera z niebieską pleśniąlistki rukolikilkanaście połówek orzechów włoskicholiwaBagietkę kroimy na kromeczki grubości około dwóch centymetrów. Gruszki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plasterki o grubości mniej więcej trzech milimetrów.Patelnię grillową natłuszczamy smarując ją łyżką oliwy. Rozgrzewamy ją i układamy na niej kromeczki bagietki i plasterki gruszek. Grillujemy z jednej i drugiej strony. Odkładamy do wystudzenia.Na talerzu układamy bagietkę. Na każdej kromeczce kładziemy plasterek gruszki, plasterek sera, listek rukoli i pół orzecha włoskiego.Smacznego!