Wykonanie
Wprawdzie za oknem deszcz i ponury jesienny klimat to my nadal w letnich nastrojach. A latem najlepiej smakują lekkie sałatki. Dzisiaj na bazie
rukoli z wykorzystaniem sezonowej
gruszki.Prosta i szybka w wykonaniu, a za to jaka pyszna!
Ilość porcji: 2Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:
1
serek camembert1 mała
gruszkaGarść
rukoliOcet balsamiczny 1 łyżka
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Orzechy włoskie 4 sztuki.Na talerzu układamy
rukolę. Na to kładziemy pokrojony w paseczki
ser.
Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy na
sałatkę. Posypujemy pokruszonymi
orzechami włoskimi. Przyrządzamy sos z
octu i
oliwy. Polewamy przygotowane sałatki i zajadamy. Jako dodatek do sałatki możemy podać np. grzanki.