ßßß
filet z łososia ok. 300 grammarynata :4 łyżki oliwy2 łyżki miodu2 łyżki musztardy dijon2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskęsok z połowy cytryny2 twarde jabłkałyżka masłagałązka rozmarynupół szklanki piwa Warka Radler Jabłkowelistki miętyPrzygotować marynatę mieszając ze sobą wszystkie składniki w misce.Pozbyć się skóry z łososia i przekroić go na pół, namoczyć w marynacie - zostawić na kilka godzin.Przełożyć łososia wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 st.C i piec przez 13 minut.Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kosteczkę.Na patelni rozpuścić masło, dodać jabłka, wlać piwo i wrzucić rozmaryn.Dusić około 5 minut - do czasu aż piwo odparuje.Gotowego łososia przełożyć na talerz, na jego wierzchu ułożyć duszone jabłka.Udekorować miętą.