ßßß Cookit - przepis na DORADA SREBRZYSTA W ROZMARYNIE

DORADA SREBRZYSTA W ROZMARYNIE

nazwa

Wykonanie

9 stycznia 2013
DORADA SREBRZYSTA W ROZMARYNIE
Składniki:
2 wypatroszone dorady (ja zostawiłam łby i ogony)
1 cytryna
2 gałązki rozmarynu
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
1/4 kostki masła
2 długie gałązki rozmarynu
główka czosnku
Ryby nacinamy w trzech miejscach z każdej strony. W powstałe kieszonki wkładamy pokrojoną w plasterki cytrynę (po jednej stronie) oraz po parę listków rozmarynu (po drugiej stronie). Układamy tak przygotowane dorady w naczyniu żaroodpornym. Polewamy je oliwą. Posypujemy ryby z obu stron oraz w środku solą i pieprzem. Do środka ryb wkładamy masło oraz rozmaryn. Czosnek kroimy na pół (nie obieramy) i układamy na rybach. Pieczemy całość w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 30 minut.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/01/srebrnazota-rybka.html