ßßß Cookit - przepis na Wędlina domowa z pietruszką i czosnkiem niedźwiedzim

Wędlina domowa z pietruszką i czosnkiem niedźwiedzim

nazwa

Wykonanie

I kolejna wędlina przygotowana w szynkowarze, do zakupu którego bardzo Was namawiam :)
Lista zakupów:
mięso mielone wieprzowe 1 kg
1 duży pęczek naci pietruszki
sól, pieprz
2 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego
3 łyżeczki cukru
1 jajko
Nać drobno posiekać. Cukier rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Do dużej miski włożyć mięso, wbić jajko, wsypać czosnek, nać, dolać cukier. Mocno doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić ręką.
Szynkowar wyłożyć woreczkiem foliowym. Włożyć masę mięsną, dobrze docisnąć. Woreczek zawinąć do środka, zakręcić szynkowar i włożyć do dużego garnka z gotująca się wodą. Gotować ok 1.5 godziny.
Smacznego życzy oliwek :)
Źródło:http://kulinarnyoliwek.blox.pl/2015/06/Wedlina-domowa-z-pietruszka-i-czosnkiem.html