Pin ItNa ostatnich warsztatach z Cisowianką razem z Sebastianem Olma przygotowywaliśmy pyszne marynowane warzywa. W domu robię powtórkę. Ich przygotowanie nie trwa długo, tylko tyle ile potrzebujemy, aby marynata wystygła. Marynowane warzywa to fajna alternatywa dla klasycznych marynowanych warzyw, tylko ich marynowanie trwa zdecydowanie krócej, a warzywa są chrupkie.Marynowane warzywaCzas przygotowania: 30 minutSkładniki:2 pęczki rzodkiewek1 kalarepkaZalewa:500 ml wody50 ml octu winnego białego150 g cukru2 listki laurowe6 ziarenek ziele angielskiego10 ziarenek pieprzu czarnegoWykonanie:Kalarepkę obieramy ze skórki i kroimy w słupki, rzodkiewkę kroimy na ćwiartki.Składniki zalewy umieszczamy w małym garnuszku i odprowadzamy do zagotowania. Do gorącej zalewy wkładamy pokrojone warzywa i odstawiamy do wystygnięcia. Warzywa odcedzamy z zalewy i podajemy jako dodatek do dania obiadowego.