Wykonanie
Kiedyś robiłam samą
paprykę w słoikach , ale ta z
cebulką też jest smaczna..3 kg
papryki1,5 kg
cebuli0,25 l
octu 10%2 l
wody0,2 kg
cukru3-4
ziela angielskie2-3
liście laurowe6-8 ziarenek
czarnego pieprzuPaprykę i
cebulę pokroić w cieniutkie paseczki, przełożyć do oddzielnych misek, posolić. Odstawić na 2 godziny. Następnie dokładnie odcisnąć. Składniki zalewy zagotować, włożyć odciśniętą
paprykę i
cebulę , gotować 10 minut. Gorące przełożyć do słoików, na
sałatkę do każdego słoika wlać po łyżce
oleju .Pasteryzować 8 minut od zagotowania.Przepis dodaję do akcji
Przetwory 2011,Warzywa psiankowate i Paprykujemy 2.