Wykonanie
jakiś czas temu dostaliśmy od znajomego sporą ilość
buraków. Nie miałam pojęcia co z nimi zrobić, bo tak prawdę mówiąc za
burakami nie przepadam, na szczęście wpadł mi w ręce ten przepis...Potrzebne składniki:5 kg
buraków,1 kg
cebuli,1 kg
papryki,1,5 szklanki
cukru,1,5 szklanki
octu,2 szklanki
wody,1
liść laurowy,1
ziele angielskie,1 łyżka
soli.
Buraki gotujemy, ścieramy na grubej tarce (lub w malakserze).
Paprykę kroimy w drobną kostkę,
cebulę szatkujemy w pióka
Wodę,
ocet,
cukier,
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól gotować, dodajemy najpierw
paprykę i
cebulę, obgotowujemy parę minut,następnie dodajemy
buraki.Gotujemy jeszcze 10 minutWkładamy do słoików i ustawiamy do góry dnem.Nie trzeba pasteryzować