ßßß Cookit - przepis na Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami

Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 mała główka lub 1/2 dużej główki kapusty czerwonej,
1 cebula,
1 łyżka masła,
1/2 cytryny,
2 łyżki rodzynków,
1 łyżeczka mąki pszennej,
sól, pieprz,
1 łyżeczka cukru.
Przygotowanie:
Kapustę pokroić i zalać zimną wodą. Wody nalać tyle by nie zakrywała kapusty. Przykryć pokrywką i gotować aż zmięknie. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć do zarumienienia, dodać do kapusty gdy ta już jest miękka. Do miękkiej kapusty dodać również rodzynki wyciśnięty sok z cytryny, cukier, sól, pieprz, mąkę i wymieszać. Gotować do momentu aż cała woda odparuje.
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/11/kapusta-czerwona-na-ciepo-z-rodzynkami.html