« Tagliatelle z łososiem i brokułami w sosie śmietanowymToruńskie Pierniczki »Robiłam karkówkę z Biedronkowych Inspiracji . Jednak zamiast camemberta użyłam mozzarelli. Mam także jedno zastrzeżenie: na początku powinno się zamarynować mięso, a później dopiero zawijać, ponieważ mięso do którego nie dotarła marynata było bez smaku. No ale od początku…Zawinęłam w mięso pasek papryki i mozzarelli. Spięłam wykałaczkami. Zrobiłam marynatę (na 5 plastrów karkówki) z kilku łyżek oliwy, 3 ząbków czosnku, łyżeczki tymianku, bazylii, oregano i szczypty soli. Polałam nią mięso i wstawiłam na kilka godzin do lodówki.Piekłam koło 30 minut w piekarniku na funkcji grill. Podałam z plastrami ziemniaków podsmażonymi na ruszcie i posypanymi koperkiem.Smacznego!