ßßß Cookit - przepis na Roladki z karkówki z mozzarellą i papryką

Roladki z karkówki z mozzarellą i papryką

nazwa

Wykonanie

« Tagliatelle z łososiem i brokułami w sosie śmietanowym
Toruńskie Pierniczki »
Robiłam karkówkę z Biedronkowych Inspiracji . Jednak zamiast camemberta użyłam mozzarelli. Mam także jedno zastrzeżenie: na początku powinno się zamarynować mięso, a później dopiero zawijać, ponieważ mięso do którego nie dotarła marynata było bez smaku. No ale od początku…
Zawinęłam w mięso pasek papryki i mozzarelli. Spięłam wykałaczkami. Zrobiłam marynatę (na 5 plastrów karkówki) z kilku łyżek oliwy, 3 ząbków czosnku, łyżeczki tymianku, bazylii, oregano i szczypty soli. Polałam nią mięso i wstawiłam na kilka godzin do lodówki.
Piekłam koło 30 minut w piekarniku na funkcji grill. Podałam z plastrami ziemniaków podsmażonymi na ruszcie i posypanymi koperkiem.
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2011/07/roladki-z-karkowki-z-mozzarella-i-papryka