Wynik: 45Czas przygotowania: 30minutCzas gotowania: 15minutPrzez Marzena 9 marca 2015Składnikikasza jaglana - 1 szklankaczerwona soczewica - 1 szklankacebula - 1 sztuka (duża)czosnek - 3 ząbkiposiekana pietruszka - 4 łyżkipieprz - do smakusól - do smakuprzyprawa warzywna - do smakusiemię lniane mielone lub bułka tarta - do obtoczeniaInstrukcjeKaszę jaglaną gotujemy w 3 i 1/2 szklanki osolonej wody.Soczewicę gotujemy w 2 szklankach osolonej wody.Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną.Wszystkie składniki mieszamy razem, formujemy kotlety, obtaczamy w siemieniu lnianym lub bułce tartej i smażymy lub pieczemy w piekarniku.Jeżeli masa na kotlety jest za rzadka, nie panikujmy, w miarę stygnięcia zaczną gęstnięć i będą się ładnie kleić.