Wykonanie
A właściwie ziemniaczano -
czosnkowe:) Miało na wiosnę być dietetycznie i cóż - zapomniałam o tym i przypomniało mi się dopiero jak kulki zjadłam. Idealne do
mięs, świetnie smakują z surówką. Mąż był zachwycony, ja również. Myślałam, że będą dzisiaj na obiad, ale niestety...nic z nich już nie zostało:)
Potrzebujemy:ugotowane
ziemniakiząbek
czosnkupół małej
cebulisól,
pieprzbułka tartatłuszcz do przysmażenia - u mnie masełko
Ziemniaki miksujemy blenderem z
czosnkiem. Dodajemy pokrojoną drobno
cebulę, doprawiamy
solą i
pieprzem i dokładnie mieszamy. Następnie obtaczamy w
bułce tartej i smażymy na patelni aż się zarumienią. U mnie podane ze
schabem nadziewanym i
buraczkami, na który przepis podam jutro:) Pasowały idealnie! Smacznego