Wykonanie
Rabarbar obrodził i ma swój najlepszy czas. Wykorzystajmy jego smak, który doskonale sprawdza się w wielu potrawach. Od ciast po kompoty i
dżemy. Dzisiaj placuszki z
rabarbarem. Zapraszam.
SKŁADNIKI1 szklanka
kefiru3
jajka2 szklanki
mąki1,5 łyżki
cukruszczypta
soli1,5 łyżeczki
sody2 - 3 łodygi
rabarbaruolej do smażeniaWYKONANIE
Rabarbar myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki ok. 2 cm.
Wszystkie składniki na placuszki dokładnie ze sobą mieszamy.
Dodajemy kawałki
rabarbaru-mieszamy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Posypujemy
cukrem pudrem.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.