Wykonanie
Nie mogłam się oprzeć, kiedy patrzyłam na leżące w kuchni
banany,
morele oraz resztki
rabarbaru. Dlatego powstały placki misz masz.
Owoce wymieszane i te słodkie, i te kwaśne. Musze przyznać, że efekt końcowy przerósł moje oczekiwania. Placuszki wyszły niesamowicie pulchne i smaczne. Połączenie rożnych smaków zrobiło swoje. Zapraszam na bloga.
SKŁADNIKIDuża porcja3 szklanki
mąki pełnoziarnistej1,5 szklanki
kefiru4
jajka1 łyżeczka
sody4
morele2
banany25 dag
rabarbaru1/24 szklanki
cukruolej do smażeniaWYKONANIE
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka zasypujemy
cukrem. Podgrzewamy na ogniu do momentu, aż
rabarbar zmięknie i puści sok.
Mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy
sodę,
kefir,
jajka i mieszamy.
Morele i
banany kroimy na nieduże kawałki.
Do ciasta dodajemy pokrojone
owoce - mieszamy.
Dodajemy rozprażony
rabarbar.
Mieszamy razem ze wszystkimi składnikami.Patelnię rozgrzewamy, wlewamy
olej. Kładziemy łyżką drewnianą placki.
Placki odsączamy na ręczniku papierowym. Gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.