Wykonanie
Zdecydowanie jestem fanką połączeń słodko- kwaśnych. Dlatego bardzo przypadły mi do gustu te babeczki. Ciasto jest mięciutkie i bardzo puszyste. Wypełnione drobno pokrojonymi
krówkami a na wierzchu kwaśny
rabarbar i chrupiące
płatki migdałów. Coś pysznego!Składniki:Suche:300 g
mąki140 g
cukru1,5 łyżeczki
sody14 sztuk
krówek drobno pokrojonychMokre:300 ml
kefiru150 ml
oleju2
jajkaDodatkowo:2 małe łodygi
rabarbaruokoło 50 g
płatków migdałowychRabarbar umyj, odetnij końce i pokrój w cienkie plasterki. W jednej misce wymieszaj suche składniki, w drugiej mokre. Do suchych przelej mokre i wymieszaj.
Ciastem napełnij foremki tak do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułóż kilka plasterków
rabarbaru i posyp
płatkami migdałów. Piecz w 180*C około 25 minut.