ßßß Cookit - przepis na Kapusta z grzybami i pieczarkami

Kapusta z grzybami i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

To bezmięsne danie doskonałe dla tych , którzy unikają mięsa lub maja go dosyć po świętach
SKŁADNIKI
2 kg kapusty kiszonej
szklanka suszonych grzybów
1/2 kg pieczarek
2 marchewki
liść laurowy
jedna cebula
sól, pieprz do smak
pół szklanki oleju lnianego toczonego na zimno
WYKONANIE
Suszone grzyby zalewamy ciepłą wodą i gotujemy ok. 1 godzinę. Osączamy i kroimy w paski .Wywar zostawiamy do kapusty.
Kapustę mocno odciskamy. Jeżeli jest zbyt kwaśna, lekko przepłukujemy, zalewamy wywarem z grzybów i gotujemy na małym ogniu.
Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Pieczarki płuczemy obieramy kroimy w paski. Cebulę wrzucamy na patelnię, szklimy, dodajemy pieczarki i suszone pokrojone grzyby. Wszystko dusimy na małym ogniu.
Do garnka z kapustą dodajemy podduszone grzyby, pieczarki, cebulę, liście laurowe, wlewamy olej lniany.
Przyprawiamy. Gotujemy do miękkości kapusty, często mieszamy, uważamy, aby się nie przypaliła.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Źródło:http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2015/01/kapusta-z-grzybami-i-pieczarkami.html