jeden kotlet na osobępieprzsól1 kg kapusty kiszonejgrzybki suszone lub mrożonemarchewka1 cebula2 -3 ziarna jałowcalistek laurowy2-3 ziarna ziela angielskiegoPrzygotować kotlety, Brzegi z błoną ponacinać w poprzek rozbić młotkiem tylko troszeczkę , nie tak jak na schabowe.. posolić i popieprzyć.. odłożyć w chłodne miejsce.Przygotować kapustę; Wypłukać i zagotować, odcedzić, zagotować w wodzie jeszcze raz i jeszcze raz odcedzić.. dodać marchewkę i cebulę, podlać ok 3/4 szkl wody, lub bulionu dodać przyprawy i dusić pod przykryciem po ok 15 minutach dodać obgotowane grzybki .. i dusić aż do miękkości kapusty.Schab przygotowany wcześniej usmażyć na wolnym ogniu na zwilżonej oliwą patelni na złoty kolor..Posypać koperkiem podawać z kapustą ..