Wykonanie
Ciasto
kakaowe:2 szklanki
mąki3
żółtka3/4 kostki
margaryny2 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasa serowa1 kg
serka z wiaderka3
białka1 1/2 szklanki
cukru1
budyń śmietakowy1 puszka
brzoskwińSkładniki na ciasto dokładnie i szybko wyrobić, następnie ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podzielić na dwie kulki mniejsza i większą. Mniejszą kulkę zamrozić, a większą wylepić dno blaszki o średniej wielkości i włożyć do lodówki.W tym czasie
brzoskwinie odcedzić z
syropu i pokroić w kostkę oraz ubić
białka z
cukrem na sztywno.
Ser wymieszać z
budyniem, dodać
brzoskwinie a na samym końcu
białka. Masę bardzo delikatnie wymieszać.Wyjąć ciasto z lodówki i posypać je
bułką tartą, aby wchłonęło jak najmniej wilgoci z masy serowej. Na tak przygotowane ciasto wylać masę
serową i zetrzeć na nie zmrożoną kulkę ciasta. Piec w 170 stopniach przez 50 minut.