Wykonanie
Witam, po dłuższej nieobecności. Dzisiaj chciałabym się z
Wami podzielić dobrym i szybkim przepisem na sernik. Znalazłam go gdzieś w
sieci, zapisałam i tak czekał na realizacje. W końcu się udało i oto on. W jego realizacji udział przypisuję szwagierce, która go wykonała.Składniki na ciasto:
2 1/2 szklanki
mąki3/4
margaryny (stopić)3/4 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
kakao2
żółtkaPrzygotowanie:Wszystkie składniki razem wyrobić tak jak na kruszonkę.Całość podzielić na dwie części 2/3 i 1/3Schłodzić w lodówce przez 15 minut.Składniki na masę
serową:3
serki homogenizowane po 200 g1/2 szklanki
cukrupół kostki
margaryny (stopić)1
budyń śmietankowy2
białka ubite na sztywnoPrzygotowanie:Blachę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem, spód wyłożyć papierem do pieczenia a boki obsypać
bułka tarta.Mieszamy razem
serki,
cukier i
budyń, dodajemy rozpuszczona
margarynę i na końcu ubite
białka.2/3 ciasta wykładamy na spód tortownicy, wylewamy masę
serową a następnie przykrywamy resztą ciasta.Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach C.Wyjąć z pieca i dobrze schłodzić przed krojeniem.