ßßß
Cookit - przepis na 3. Zupa chrzanowo - jabłkowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
3. Zupa chrzanowo - jabłkowa
Składniki
Cebula
Jabłko
Chrzan
Masło
Śmietana 18%
Boczek wędzony
Mąka
Wykonanie
Ta delikatna zupa jest dla tych, którzy nie przepadają za
ostrym
żurkiem
.
cebula
2 sztuki
jabłko
kwaśne 2 sztuki
chrzan
ze słoika lub świeżo utarty korzeń
chrzanu
100 g.
masło
2 łyżkirosół drobiowy 1 litr
śmietana 18%
0.5 szklanki
boczek wędzony
150 g.
mąka
2 łyżki
Cebulę
pokroić w kostkę,
jabłka
obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Cebulę
podsmażyć do miękkości, w połowie smażenia dodać
jabłka
i dusić na małym ogniu. Do gorącego rosołu dodać podsmażoną
cebulę
i
jabłka
.Doprowadzić do wrzenia następnie dodać
chrzan
,
przyprawy
,
śmietanę
. Całość zaciągnąć
mąką
rozmieszaną w 1/2 szklance
wody
. Podawać z
białą kiełbasą
i
jajkiem
.
Źródło:
http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2012/12/zupa-chrzanowo-jabkowo.html
Przepisy powiązane
Śmietanowe kruche ciasteczka
Pizza alzacka
gulasz z boczniaka na specjalne życzenie innej wielbicielki boczniaków z BB
Kurczak w sosie chrzanowym
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami
Składniki powiązane (0)