Wykonanie
Składniki:1 kg
wątróbki drobiowej2 duże
cebule1 duże słodkie
jabłko1 kostka
masła - ja polecam to Łaciate
mąka do obtoczenia2 patelniePrzygotowanie:
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z tłuszczu i żyłek.Obtaczamy ją w
mące. Na patelni na której będziemy smażyć
wątróbkę rozpuszczamy 3/4 kostki
masła. Wkładamy kolejno kawałeczki
wątróbki i smażymy z obydwu stron. W
między czasie na drugiej patelni rozpuszczamy 1/4 kostki
masła i dodajemy pokrojoną w talarki
cebulę wraz z pokrojonym w kostkę
jabłkiem, i smażymy tak aby
cebulka się zeszkliła. Gdy
wątróbka będzie już usmażona dodajemy do niej zawartość drugiej patelni i razem mieszamy na małym ogniu.
Smacznego !!!