ßßß Cookit - przepis na Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 kg wątróbki drobiowej
2 duże cebule
1 duże słodkie jabłko
1 kostka masła - ja polecam to Łaciate
mąka do obtoczenia
2 patelnie
Przygotowanie:
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z tłuszczu i żyłek.
Obtaczamy ją w mące. Na patelni na której będziemy smażyć wątróbkę rozpuszczamy 3/4 kostki masła. Wkładamy kolejno kawałeczki wątróbki i smażymy z obydwu stron. W między czasie na drugiej patelni rozpuszczamy 1/4 kostki masła i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę wraz z pokrojonym w kostkę jabłkiem, i smażymy tak aby cebulka się zeszkliła. Gdy wątróbka będzie już usmażona dodajemy do niej zawartość drugiej patelni i razem mieszamy na małym ogniu.
Smacznego !!!
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2013/02/watrobka-drobiowa-z-cebulka-i-jabkami.html