Wykonanie
potrzebne składniki0 , 5 kg boczniaków,2-3
cebule,1
czerwona papryka (tym razem zapomniałam kupić i obyło się bez),2-3 łyżki
mąki,200ml
śmietany 18%,2-3 łyżeczki
koncentratu pomidorowego, 3 łyżki
masła,
przyprawy:
sól,
pieprz,
vegeta,
czerwona papryka.Boczniaki myjemy pod bieżącą
wodą, kroimy w cieniutkie paseczki w poprzek blaszek.Pokrojone
grzyby wrzucamy na roztopione masełko, solimy, dusimy dusimy jakieś 15 minut w razie potrzeby podlewając
wodą.Następnie dodajemy pokrojoną w piórka
cebulę i w cienkie paseczki
paprykę, doprawiamy i dusimy do momentu aż wszystko zmięknie, wtedy podsypujemy
mąką, dodajemy
koncentrat pomidorowy i
śmietanę, dusimy wszystko razem jeszcze kilka minut.Podajemy z
chlebkiem lub knedlami (tym razem knedle kupiłam w sklepie, ale wciąż sobie obiecuję, że kiedyś zrobię je sama)