ßßß Cookit - przepis na Bruschetta ze szparagami

Bruschetta ze szparagami

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam kuchnię włoską za jej kolory i smaki, za makaron i mozzarellę i za całą resztę. Włoska bruschetta to pomidory, bazylia i w zależności od regionu cebulka. Ja poszłam ciut dalej i poszalałam z barwami i smakami. Przekąskę zrobiłam już dawno temu, pamiętam , że przyszłyśmy z Gabą strasznie głodne i szukałam czegoś na szybko. Przygotowanie to max 20 minut. Uwaga ! Ta przekąska uzależnia :) Polecam
SKŁADNIKI:
pieczywo bruschetta
szparagi zielone 1 pęczek
pomidor 2 szt
kukurydza konserwowa 2 łyżki
pieczarki 5 szt
ogórek 1/2 szt
szczypiorek 1 pęczek
czosnek 1 ząbek
oliwa z oliwek 2 łyżki
sól morska
pieprz czarny grubo mielony
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i pokroić. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Ogórka i pomidora opłukać i pokroić w drobną kosteczkę, W miseczce wymieszać szparagi, pieczarki, kukurydzę, ogórka, pomidora i posiekany szczypiorek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i pieprzu. Podlać oliwą z oliwek i wymieszać. Gotową mieszankę nakładać na pieczywo. Smacznego :)
Źródło:http://potravel.pl/2013/08/12/697