ßßß
SKŁADNIKI:ciasto kruche 1 opakowanie tj. 320 gszynka z piersią z indyka 10 plasterkówser żółty 20 dagmajonez 3 łyżkiketchup 1 łyżkaśmietana 1 łyżkaczosnek 2 ząbkipieprz 1 szczyptaPRZYGOTOWANIE:Do wykonania pierożków użyłam gotowego ciasta kruchego. Ciasto rozwinąć i podzielić nożem lub radełkiem na 12 równych kwadratów. Ser żółty pokroić w większą kostkę. Każdy kawałek sera zawijać w plaster szynki. Układać na kwadratach ciasta i zlepiać boki jak pierogi lub w piramidki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Pierożki ułożyć na formie wyłożonej papierem. Posmarować z wierzchu miękkim tłuszczem. Zapiekać 20 minut. sos1: dwie łyżki majonezu wymieszać z łyżką ketchupu. sos1: łyżkę majonezu wymieszać z 1 łyżką śmietany, szczyptą pieprzu oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pierożki podawać na ciepło Smacznego:)