Wykonanie
Pomysł na przepis powstał przed sylwestrem. Potrzebowałam jakiegoś dania na kęsa, małej zakąski – przekąski:) Babeczki wpadły mi w oko w polskim sklepie. Nadzienie do już tzw, przegląd lodówki :) Nigdy nie wyrzucam resztek
wędlin. Pakuję je w pudełko i do zamrażarki. Zawsze coś się z tego wymyśli. Polecam wypróbowanie przepisu, sprawdzi się na każdej imprezie.
SKŁADNIKI:babeczki kruche słone 20 szt
szynka,
boczek 200 g
ser żółty 100 g
cebula 1 duża
śmietana 1 łyżka
majonez 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
koperek do zdobienia
pieprz 1 szczyptaPRZYGOTOWANIE:Babeczki kruche słone kupiłam gotowe.
Wędliny to tzw, przegląd lodówki i zamrażarki.
Szynkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na
maśle.
Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy, dodajemy do
szynki, podsmażamy na złoty kolor.
Ser żółty użyłam w plastrach. Pokroić w kostkę, dodać do
szynki ale już nie podsmażać, żeby się nie rozpuścił . Farsz nakładać do babeczek.
Śmietanę wymieszać z łyżką
majonezu, przeciśniętym przez praskę
czosnkiem oraz szczyptą
pieprzu. Odrobiną sosu polewać babeczki. Dekorować świeżym
koperkiem. Smacznego:)