ßßß Cookit - przepis na Kruche babeczki z nadzieniem

Kruche babeczki z nadzieniem

nazwa

Wykonanie

Pomysł na przepis powstał przed sylwestrem. Potrzebowałam jakiegoś dania na kęsa, małej zakąski – przekąski:) Babeczki wpadły mi w oko w polskim sklepie. Nadzienie do już tzw, przegląd lodówki :) Nigdy nie wyrzucam resztek wędlin. Pakuję je w pudełko i do zamrażarki. Zawsze coś się z tego wymyśli. Polecam wypróbowanie przepisu, sprawdzi się na każdej imprezie.
SKŁADNIKI:
babeczki kruche słone 20 szt
szynka, boczek 200 g
ser żółty 100 g
cebula 1 duża
śmietana 1 łyżka
majonez 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
koperek do zdobienia
pieprz 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE:
Babeczki kruche słone kupiłam gotowe. Wędliny to tzw, przegląd lodówki i zamrażarki. Szynkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy, dodajemy do szynki, podsmażamy na złoty kolor. Ser żółty użyłam w plastrach. Pokroić w kostkę, dodać do szynki ale już nie podsmażać, żeby się nie rozpuścił . Farsz nakładać do babeczek. Śmietanę wymieszać z łyżką majonezu, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz szczyptą pieprzu. Odrobiną sosu polewać babeczki. Dekorować świeżym koperkiem. Smacznego:)
Źródło:http://potravel.pl/2013/10/24/kruche-babeczki-z-nadzieniem