ßßß Cookit - przepis na Baba na rauszu

Baba na rauszu

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
wtorek, 20 października 2015
4 jajka
1 szklanka cukru
Pół szklanki mąki ziemniaczanej
Pół szklanki mąki tortowej
5 łyżek rumu
Sok z połowy cytryny
Mały cukier waniliowy
6 łyżek majonezu dekoracyjnego
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Żółtka z białkami ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać sok z cytryny i rum, po czym ucierać tak długo, aż powstanie puszysta masa. Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę tortową i proszek do pieczenia. Utrzeć dokładnie, a po utarciu połączyć z majonezem dekoracyjnym. Piec babę w formie około godziny w temp. 180 stopni. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/10/baba-na-rauszu.html