Składnikispód250g gorzkiej czekolady125g masła6 jajek175g cukrumasa1 opakowanie serka mascarpone400g śmietany 30%1 łyżka cukru pudrukakao (do posypania)Sposób przygotowaniaSpódKrok 1Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, dodać masło i mieszać do rozpuszczenia i uzyskania gładkiej masy.Krok 24 białka ubić na sztywno, dodawać powoli 100 g cukru i ubijać, aż powstanie lśniąca masa.Krok 34 żółtka i 2 całe jajka utrzeć z 75 g cukru na biało, następnie dodać masę czekoladową i dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć z ubitymi białkami i delikatnie wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35 min. Po upieczeniu środek ciasta opadnie, a powstałą dziurę wypełnić masą.MasaKrok 4Serekmascarpone utrzeć z łyżką cukru pudru. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i połączyć z serkiem. Wyłożyć na spód i pospać kakao.