ßßß Cookit - przepis na Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 główka kapusty
2 cebule
3 marchewki
3-4 małe kiełbaski (pokroić w kostkę)
10 plastrów boczku (pokroić w kostkę)
koperek
2-3 młode pietruszki razem z natką
sól
pieprz
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
100g koncentratu pomidorowego
Sposób przygotowania
Krok 1
Pokroić kapustę w niezbyt drobną kostkę. Można ją trochę potłuc w celu zmiękczenia. Szybciej się ugotuje. Podlać wodą i dusić. Zetrzeć marchewkę na tarce i dodać do kapusty. Pokroić młode pietruszki (były naprawdę małe) razem z natką i dodać.
Krok 2
Podsmażyć posiekaną cebulkę z kiełbasą i boczkiem. Dodać do bigosu. Przyprawić i dusić do miękkości. Zaprawić koncentratem pomidorowym. Na koniec dodać koperek. Potrawa najlepsza jest oczywiście na drugi dzień po przyrządzeniu, kiedy wszystkie składniki się połączą i przegryzą.
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/08/10518/bigos-z-mlodej-kapusty