Składniki1 pierś z kurczaka1 cytrynapół cebuli2 ząbki czosnku1 szklanka bulionu (lub szklanka wody i łyżeczka domowej vegety ;) )garść oliwek (zielonych lub czarnych)0,5 łyżeczki kurkumy0,5 łyżeczki imbirumąka (do obtoczenia)oliwa z oliwek i masło (do smażenia)Sposób przygotowaniaKrok 1Pierś z kurczaka kroimy na filety, a następnie lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na oliwie i maśle.Krok 2Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, następnie podsmażamy na oliwie i maśle w garnku. Cytrynę sparzamy i kroimy na ósemki.Krok 3Podsmażone filety przekładamy do garnka z cebulą i czosnkiem, dolewamy bulion, wrzucamy cząstki cytryny (jeśli ktoś nie lubi bardzo kwaśnych smaków, można dodać tylko połowę), przyprawiamy kurkumą i imbirem i dusimy ok. 15-20 min. Po tym czasie dorzucamy przekrojone na pół oliwki i dusimy jeszcze ok. 10 min. Podajemy z ryżem.