Wykonanie
Coś dla fanów
owoców morza. Pyszne,
czosnkowe krewetki w otoczeniu
owoców i
rukoli.Składniki1 opakowanie
rukoli1 opakowanie
krewetek koktajlowych mrożonych1 średnia
gruszka100 gram
winogron jasnych lub ciemnych0,5 szklanki
żurawiny suszonej2 garście posiekanych
migdałów3 ząbki
czosnku0,5 szklanki
wina białego wytrawnegooliwa z oliwekczosnek w proszku
ocet balsamicznypieprz,
sól do smaku2 łyżki
masłaSposób przygotowaniaKrok 1Rozmrożone
krewetki wrzucamy na patelnię i podsmażamy na masełku. Dodajemy pokrojony
czosnek, chwilę smażymy i zalewamy
winem. Dusimy 3-5 minut. Tak przygotowane
krewetki odcedzamy.
Rukolę myjemy,
gruszkę,
winogrona kroimy.
Żurawinę moczymy w ciepłej wodzie.
Migdały prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki układamy warstwowo.
Ocet balsamiczny mieszamy z 2 łyżkami
czosnku w proszku, dodajemy
sól,
pieprz i
oliwę z oliwek. Polewamy
sałatkę.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)
Czosnkowe krewetki w towarzystwie
rukoli , 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyZdrowe śniadanie do pracy cz. 13Zdrowe śniadanie do pracy cz. 15Jem zdrowo:
Sałatka z
makreląSałatka z pieczonymi
burakami i
kozim seremRukola z
gruszką