Wykonanie
Dziś coś pysznego i rozgrzewającego na jesienne chłodne wieczory... Domowy
likier Irish Cream... Gęsty, aksamitny, kremowy, z cudowną nutką
kawy w tle... Do zrobienia w dwie minuty... Można go stosować jako polewę do
lodów, czy jako dodatek do kremów i deserów. Najlepiej smakuje oczywiście popijany z malutkiego kieliszka w dobrym towarzystwie...:)) Przechowywany w lodówce wytrzyma nawet dwa miesiące, ale ja gwarantuję Wam, że zniknie dużo wcześniej!:))SKŁADNIKI na około 1 litr:300 ml
whiskey (użyłam
Jack Daniel's)300 ml
śmietany kremówki 36%1 puszka (400 g) słodzonego
mleka skondensowanego1 łyżka
kawy rozpuszczalnejWYKONANIE:Wszystkie składniki zmiksować razem na gładki płyn. Gotowe!
Likier przelać do butelki i przechowywać w lodówce max. 2 miesiące. Smacznego!