ßßß
Cookit - przepis na Ryba w chrzanowej panierce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba w chrzanowej panierce
Składniki
Chrzan
Sól
Mąka
Bułka tarta
Jajko
Olej
Pieprz
Wykonanie
Składniki:1 rozmrożony
filet ryby
(np.
dorsz
lub miruna)1 łyżeczka tartego
chrzanu
sól
2-3 łyżki
mąki
2-3 łyżki
bułki tartej
1
jajko
olej
do smażenia
pieprz
Sposób wykonania:1.
Filet z ryby
rozmrozić, opłukać
wodą
i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć
solą
i
pieprzem
.2. Przygotować panierkę:
jajko
wymieszać z
chrzanem
. W osobnych naczyniach przygotować
mąkę
i
bułkę tartą
.3. Kawałki
ryby
opanierować najpierw w
mące
,
potem
w
jajku
z dodatkiem
chrzanu
, a na koniec w
bułce tartej
.
Rybę
smażyć na
oleju
na złoto z obu stron.Smacznego!!!Źródło: Przepisy czytelników, nr 2/2014
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/11/ryba-w-chrzanowej-panierce.html
Przepisy powiązane
Smażone kanie
Schabowe z kani
SMAŻONE BOCZNIAKI
Sandacz z kulkami z ziemniaków
Limanda w chrzanowej panierce
Składniki powiązane (0)