ßßß Cookit - przepis na Ryba w chrzanowej panierce

Ryba w chrzanowej panierce

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna)
1 łyżeczka tartego chrzanu
sól
2-3 łyżki mąki
2-3 łyżki bułki tartej
1 jajko
olej do smażenia
pieprz
Sposób wykonania:
1. Filet z ryby rozmrozić, opłukać wodą i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Przygotować panierkę: jajko wymieszać z chrzanem. W osobnych naczyniach przygotować mąkę i bułkę tartą.
3. Kawałki ryby opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem chrzanu, a na koniec w bułce tartej. Rybę smażyć na oleju na złoto z obu stron.
Smacznego!!!
Źródło: Przepisy czytelników, nr 2/2014
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/11/ryba-w-chrzanowej-panierce.html