Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
sandacz sprawiony 1,3 kilogramów
bułka tarta 0,5 szklanek
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
chrzan wiórki według uznania
ziemniaki duże 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
olej do smażenia według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
rybę pokroić w dzwonka, oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić na 30 minut. Oprószyć
mąką i strzepać jej nadmiar. Panierować w roztrzepanym
jajku i
tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron na rumiano. Posypać wiórkami chrzanowymi.Z oczyszczonych
ziemniaków specjalna łyżką wydrążyć kulki, obgotować je 5 minut w osolonym wrzątku, osaczyć i obsmażyć na rozgrzanym
oleju.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: