U mnie w domu rybkę zjadamy przy najmniej raz w tygodniu. Moje dzieci uwielbiają ryby w panierce więc żeby nie było nudno , powstała panierka nieco inna bo chrzanowa. Tak przyrządzona ryba doskonale pasuje z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z marchewki czy kiszonej kapusty.Składniki:3-4 filety z limandy, mintaja lub soli.5 łyżeczek chrzanu tartegojajko4 łyżki bułki tartej3 łyżki mąkisól, pieprz, sok z cytrynyolej do smażeniaWykonanie:Rybę rozmrażamy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na niewielkie kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.Na talerzyk wbijamy jajko, dodajemy chrzan i dokładnie mieszamy. na osobne talerzyki wsypujemy mąkę i bułkę tartą. Kawałki rybki moczymy w jajku z chrzanem, mące, jajku i bułce tartej.Wkładamy filety na dobrze rozgrzany olej i smażymy ok 4 minut z każdej strony.Smacznego