ßßß Cookit - przepis na Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

nazwa

Wykonanie

Klasyk :) Nie trzeba przedstawiać.
Składniki:
4 piersi z kurczaka
olej
wykałaczki
Masło ziołowe:
60 g masła
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżka siekanej pietruszki
sok z cytryny
sól, pieprz
Panierka:
mąka
bułka tarta
roztrzepane jajko + odrobina mleka
Sposób przygotowania:
1. Składniki na masło ziołowe wymieszać i uformować 4 wałeczki.
2. Piersi z kurczaka delikatnie rozbić na kotlety.
3. Na każdą porcję mięsa nałożyć wałeczek masła ziołowego, zwinąć i spiąć wykałaczkami.
4. Panierować w mące, mleku wymieszanym z jajkiem i bułce tartej.
5. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Źródło: Kwestia smaku
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/11/kotlet-de-volaille.html