Wykonanie
Pyszny pomysł na
drób w sosie znaleziony na portalu Moje gotowanie. Podaję przepis z moimi niewielkimi zmianami.
Składniki:4 podudzia lub 2
udka z kurczaka1 ząbek
czosnku1 łyżeczka
słodkiej papryki w proszku
sól,
pieprzNa sos:1
cebula20 dag
pieczarek1
marchewka2 ząbki
czosnku1
kostka rosołowaśmietana2 łyżki
mąkiSposób przygotowania:1. Umyty
drób obsypać
papryką, zmiażdżonym ząbkiem
czosnku,
solą i
pieprzem. Odstawić na minimum 15 minut. Następnie obsmażyć
mięso na patelni.2.
Cebulę posiekać, zeszklić w rondelku na
oleju, dodać pokrojone w plasterki
pieczarki. Dusić chwilę.3. Do rondelka wlać 1,5 szklanki
wody, dodać też
marchewkę startą na tarce jarzynowej.4. Do sosu dodać
mięso,
czosnek i
kostkę rosołową. Wszystko gotować, aż
mięso będzie miękkie.5.
Śmietanę (2-3 łyżki), wymieszać z
mąką i odrobiną zimnej
wody. Wlać do sosu. Zagotować.Smacznego!!Źródło: Moje gotowanie