Wykonanie
Zbliża się sesja, co wiąże się z tym, że brak czasu na cokolwiek. Jeść jednak trzeba;D Dlatego dziś mam dla Was szybką zupkę
pieczarkową z uszkami z
pieczarkami produkcji mamy znalezionymi w zamrażarce ;) W
sumie orginalnie pieczarkowa była zawsze z
makaronem, skąd wziął się pomysł, żeby zjeść ją z uszkami nie wiem, ale połączenie to zachwyciło moje
kubki smakowe;)
Składniki:
zupa pieczarkowa Amino
marchewpieczarki ok. 200g
cebulakostka rosołowaoliwamleko lub
śmietana do zup
sólpieprzuszka z
pieczarkami domowej robotyDo garczka wlewamy
wodę, wrzucamy
kostkę rosołową i gotujemy. Obieramy
marchew i
cebulę. Na patelnię wlewamy
oliwę i rozgrzewamy. Kroimy
pieczarki i
cebulę po czym smażymy razem przez ok 15 min.
Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do gotującej się
wody.
Następnie dodajemy przesmażone
pieczarki gotujemy razem przez ok 5-8min. W tym czasie rozdrabniamy dokładnie zupę w
mleku i gotującej wodzie. Tak przygotowany proszek dodajemy wlewamy do garnka. Gotujemy jeszcze przez ok. 10minut.Przyprawiamy i podajemy z uszkami ;)