ßßß Cookit - przepis na champignons (zupa pieczarkowa)

champignons (zupa pieczarkowa)

nazwa

Wykonanie

-ok. 200g pieczarek
-1 mała marchewka
-1 cebula
-kostka rosołowa
-250ml śmietany 18%
-łyżka masła
-oliwa do smażenia
-sól, pieprz, Vegeta, liść laurowy
W garnku zagotować wodę. Pieczarki i marchewkę umyć i pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać cebulę i pieczarki. Doprawić Vegetą i dusić pod przykryciem ok. 8 min.
Marchew i liść laurowy włożyć do garnka i gotować ok. 10 min. Dodać pieczarki i cebulę, kostkę rosołową, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia.
Smacznego!
Źródło:http://marcelinasunnyday.blogspot.com/2012/05/champignons.html