ßßß
Cookit - przepis na champignons (zupa pieczarkowa)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
champignons (zupa pieczarkowa)
Składniki
Pieczarki
Marchew
Cebula
Kostka rosołowa
Śmietana 18%
Masło
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Vegeta
Liść laurowy
Wykonanie
-ok. 200g
pieczarek
-1 mała
marchewka
-1
cebula
-
kostka rosołowa
-250ml
śmietany 18%
-łyżka
masła
-
oliwa
do smażenia-
sól
,
pieprz
,
Vegeta
,
liść laurowy
W garnku zagotować
wodę
.
Pieczarki
i
marchewkę
umyć i pokroić na drobne kawałki.
Cebulę
obrać i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać
oliwę
z
masłem
, dodać
cebulę
i
pieczarki
. Doprawić
Vegetą
i dusić pod przykryciem ok. 8 min.
Marchew
i
liść laurowy
włożyć do garnka i gotować ok. 10 min. Dodać
pieczarki
i
cebulę
,
kostkę rosołową
, doprawić
solą
i
pieprzem
i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać
śmietanę
, wymieszać i zdjąć z ognia.Smacznego!
Źródło:
http://marcelinasunnyday.blogspot.com/2012/05/champignons.html
Przepisy powiązane
Zupa pieczarkowa nietypowo, bo z uszkami;)
Zupa pieczarkowa nietypowo, bo z uszkami;)
Zupa pieczarkowa nietypowo, bo z uszkami;)
Zupa pieczarkowa nietypowo, bo z uszkami;)
Zupa pieczarkowa nietypowo, bo z uszkami;)
Składniki powiązane (0)