ßßß
Składniki:1,5 szklanki pokrojonych truskawek (świeżych lub mrożonych)2 szklanki mąki (pszennej lub krupczatki)pół szklanki cukru1 cukier migdałowypół łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczka solipół szklanki oleju1 szklanka mleka2 jajkaSposób przygotowania:1. W jednym naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki (mąkę, cukry, sodę, proszek do pieczenia i sól), a w drugim mokre (jajka, mleko i olej).2. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników, dodajemy owoce i całość mieszamy.3. Foremki wyłożone papilotkami napełniamy ciastem do 2/3 wysokości formy i pieczemy przez 25-30 minut w 180 st. C.4. Po upieczeniu studzimy, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)Źródło: Kulinarne szaleństwa Margarytki