ßßß Cookit - przepis na Placek z mięsem i pikantnym nadzieniem

Placek z mięsem i pikantnym nadzieniem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 op. młodego szpinaku
1 ząbek czosnku
1 cebula
6 pieczarek
1 papryczka chili
2 jaja
1 łyża soku z cytryny
1/2 łyżki tymianku
1 op. ciasta francuskiego
300 g filetów z indyka pokrojonego w cienkie plastry
1 serek mozzarella
1 łyżka masła
sól i pieprz do smaku
Szpinak opłukać i osuszyć. Cebulę i oczyścić i posiekać. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. chili opłukać, po usunięciu pestek pokroić w plasterki.
Na roztopionym maśle zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak i pieczarki, poddusić. Doprawić solą i pieprzem, wbić jajka, wymieszać. Farsz zdjąć z ognia i przestudzić.
Plastry mięsa doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, skropić sokiem z cytryny. Formę do pieczenia wyłożyć ciastem francuskim. Na cieście wyłożyć farsz szpinakowy, potem plastry mięsa i sera, oprószyć chili. Placek upiec na złoty kolor w pieka rniku rozgrzanym do 200 ° C (piec ok. 40 min.)
Źródło:http://kuchniabetti.blogspot.com/2013/05/placek-z-miesem-i-pikantnym-nadzieniem.html