Wykonanie
Zacznę od tego, że przepis znalazłam na moim ulubionym blogu Dzikowca. Nie lubię
pora, mój Mąż jest jego fanem. Postanowiłam wypróbować tą potrawę ze względu na Mężusia i co - bardzo mi smakuje! Jest pyszna. Naprawdę.
Por nie smakuje jak
por, jest genialny. Idealnie pasuje do
kurczaka i do
curry. Do tego danie jest zdrowe i dietetyczne! Gorąco polecam ten przepis:)
Potrzebujemy:1/2 kg
piersi z kurczaka3 duże
pory (część biała i odrobinę jasnozielonej)
olej do podsmażenia
pieprz,
sól i
curryryżPierś z kurczaka kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni aż się lekko zarumieni. Dodajemy
przyprawy -
pieprz,
sól i
curry (ja dodałam 1,5 łyżeczki). Następnie dodajemy umytego i pokrojonego w półplasterki
pora. Dolewamy szklankę
wody, przykrywamy i dusimy przez 15 minut. Na koniec dodajemy jeszcze 2 łyżeczki
curry. Podajemy z
ryżem, smacznego!:)