Wykonanie
Łatwe i smaczne :)Składniki100 g
fileta z kurczaka1/2 średniego
pora1/2 szklanki
ryżu1
serek wiejski 200 g (u mnie lekki)
sól,
pieprz,
currykoperek do posypania
olej do smażeniaSposób przygotowania:Fileta pokroić w kostkę i obsypać przyprawami.
Pora pokroić w półplasterki i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać
mięso, obsmażyć.Na patelni rozgrzać
olej, wsypać
ryż, obsmażyć, zalać 1 szklanką wrzątku, przykryć i smażyć na małym ogniu. Kiedy
ryż wchłonie cały płyn dodać
mięso i odcedzony
serek wiejski. Podsmażyć aż
ser się rozpuści, doprawić. Przed podaniem posypać
koperkiem. Smacznego :)Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL